Activitats amb el suport de l’Ajuntament de l’Hospitalet

  • Caminada popular
  • Participació en els actes de la Festa Major (Flama del Canigó)
  • Sortides del grup Caminants Colla Vella
  • Sortides del grup Dissabtes de senders
  • Sortides del grup BTT Colla Vella
  • Projecció d’audiovisuals durant l’any

 

 

 

HISTÒRIA

La nostre entitat, com a tal, va néixer el dia 21 de juny de 1952, quan un grup de persones, amants de la muntanya i membres del Grup Excursionista Saltadiç i de l'Ateneu de Cultura Popular decideixen ingressar a la Unió Excursionista de Catalunya (UEC), sota la denominació de Delegació de l'Hospitalet Centre de la Unió Excursionista de Catalunya. Aquesta era, en aquella època, la única forma de legalitzar una nova entitat i més de caire excursionista.

saltadis.jpgL'estatge d'aquesta nova entitat va ser el carrer Església, 2 en el tercer pis i la seva activitat es concentrava en excursions i actes culturals. Una de les activitats de mes ressò de l'època era la confecció de catifes de flors per Corpus, davant del temple parroquial que s'anirà repetint any rere any.

Ja en aquella època se li va donar importància a la formació amb l'organització de cursos d'iniciació com els d'excursionisme, escalada, esquí, etc.

El setembre de l'any 1960 s'inaugura el nou local que serà seu de l'entitat en el propers 19 anys, al número 292 del l'actual carrer Enric Prat de la Riba. Durant aquesta època a més de les típiques sortides d'una entitat de muntanya, també s'organitzen sortides amb autocar a La Molina, Andorra, La Cerdanya i el especial tren a Blanes.

L'any 1979 va ser l'any del canvi de local al carrer Centre 8 baixos, després va canviar pel 10. Durant l'any 1982 l'assemblea de socis va acordar de separar-se de la U.E.C, per constituir-se en una entitat independent. El juny d'aquest any ens vàrem començar a anomenar CLUB MUNTANYENC L'HOSPITALET.

logo.gif

Aquest canvi de nom va ser una manera de donar continuïtat a aquesta entitat que des de l'any 1952 ha fomentat les activitats de muntanya i la cultura a la nostra Ciutat.

Ja com a Club Muntanyenc L'Hospitalet l'any 1985 s'organitza la primera expedició extra-europea al Kilimanjaro (Àfrica) amb el nom de KIBO-85, que va ser el punt de partida d'una sèrie d'expedicions que van culminar l'any 1992 amb la consecució del primer 8000 de l'entitat, el de Gasherbrum II de 8.035 m.

Actualment el CMH està en un dels moments de més activitat, actualment es concentra en sortides de tot tipus a la muntanya, cursos d'iniciació, concursos de fotografia i col·laboracions amb d'altres entitats de la ciutat.

grfico1.jpg